Waarschuwingen

Wil je bezoekers waarschuwen voor of wijzen op een bepaalde situatie? Hiervoor kan een waarschuwing geplaatst worden. Er zijn vier verschillende “niveaus” van waarschuwingen. Rood, oranje, geel en groen, gebaseerd op de kleurcodes van het KNMI. We hebben 2 varianten: volledig en mini.

Hoe gebruik ik variant 1: volledig

  1. Het is een eenvoudig element waar je een titel en tekst in kunt verwerken. In de tekst kun je net zoals elke andere tekst editor binnen TYPO3 een link toevoegen. Deze kan handig zijn op het moment dat je door wilt linken naar een pagina met meer informatie. 
  2. Kies op het tabblad weergave voor 'volledig'
  3. Op het tabblad 'Waarschuwing' kun je de kleur van het blok instellen. Je kunt kiezen uit: groen, geel, oranje en rood.

Binnen TYPO3 is het mogelijk een waarschuwing zonder titel aan te maken. Dit raden wij af, omdat het niet geheel duidelijk is wat de ernst van de situatie is. 

Alarm:

Let op!

Het kan gaan vriezen vannacht.

Waarschuwing:

Let op!

Het kan gaan vriezen vannacht.

Informatie:

Let op!

Het kan gaan vriezen vannacht.

Succesvol:

Let op!

Het kan gaan vriezen vannacht.

Hoe gebruik ik variant 2: mini

  1. Het is een eenvoudig element waar je een titel met een icoon kunt tonen. 
  2. Op het tabblad weergave vul je de titel in
  3. Kies op het tabblad weergave voor 'mini'
  4. Op het tabblad 'Waarschuwing' kun je de kleur van het blok instellen. Je kunt kiezen uit: groen, geel, oranje en rood.

Waarschuwing: Let op: het gaat vriezen vannacht.

Gerelateerd content element: calamiteiten

In sommige gevallen kan het zijn dat de situatie dermate kritiek is dat de melding op elke pagina van de website getoond moet worden. In dit geval kun je gebruik maken van een Calamiteit.