Beleidsmedewerker Milieu 3

Categorieën

  • HBO
  • HBO

Het team Leefbaarheid en Veiligheid is op zoek naar een beleidsmedewerker milieu voor 32 uren per week. Het team Leefbaarheid en Veiligheid zet zich in voor een leefbare en veilige woon- en leefomgeving in de gemeente Lenteveld. De beleidsmedewerker Milieu is breed inzetbaar op thema’s met betrekking tot een leefbare woon- en leefomgeving. In deze functie zal je deel uitmaken van het cluster milieu. Binnen dit cluster werk je direct samen met een adviseur bodem en een adviseur milieu (lucht, geluid, geur, externe veiligheid, milieuvergunningen). 

Als beleidsmedewerker Milieu ben je namens de gemeente regievoerder ODRU, Omgevingsdienst regio. De ODR is een Gemeenschappelijke Regeling.
Je bent verantwoordelijk voor het contract met de ODR. Je zorgt voor de bestuurlijke afstemming en besluitvorming over de P&C-stukken en draagt zorg voor het opstellen van het Uitvoeringsprogramma en het monitoren van de uitvoering.
De ODR voert veel taken uit voor de gemeente op de milieuthema's, als regievoerder ben je de liaison richting de ODR en vice versa.
Ook denk je met je collega's mee over werkprocessen en beleid omtrent milieu en bodem, zowel op lokaal niveau als in regionaal verband (deelname in regionale netwerken).
Je stimuleert en neemt deel aan intergemeentelijke samenwerking op actuele milieuthema’s om de belangen van de gemeente(n) te vertegenwoordigen.
Daarnaast voer je als beleidsmedewerker Milieu werkzaamheden uit op het gebied van fysieke leefbaarheid en duurzaamheid. Bijvoorbeeld bijdragen aan het ontwikkelen van het gemeentelijk programma circulariteit of andere duurzaamheidsthema’s. Ook lever je vanuit jouw rol input aan andere beleidsterreinen en beleidsontwikkelingen, zoals de Omgevingsvisie of het Omgevingsplan.

We verwachten van jou een visie op milieu én de vaardigheden om dit uit te werken en uit te voeren.

Een kritische denker die durft te doen en die anderen kan inspireren mee te doen. Je bent goed bekend met de vele partners die de gemeente heeft binnen fysieke leefbaarheid en milieu. Je zorgt voor de in- en externe afstemming, zodat het beleid integraal wordt opgesteld en gezamenlijk wordt uitgevoerd.

Je werkt nauw samen met interne collega’s en externe partners, zoals de ODR en de ODR-gemeenten.

Waar kom je te werken?

Het team Leefbaarheid en Veiligheid is voor het cluster Milieu op zoek naar een Beleidsmedewerker Milieu voor 32 uur per week. 
Ons team zet zich in voor een leefbare en veilige woon- en leefomgeving in de gemeente Lenteveld. Het cluster milieu is vanuit de bevoegd gezagsrol breed inzetbaar op thema’s met betrekking tot een leefbare woon- en leefomgeving. We werken samen met de ODRU en diverse collega’s aan milieuthema’s bodem, lucht, geluid, externe veiligheid en milieuvergunningen).

Wat bieden wij jou?

Allereerst een hartelijk welkom bij een informele organisatie met korte lijnen, betrokken collega’s en een goede werksfeer. Wij bieden je een functie voor 32 uur per week met een goed salaris. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Bij goed functioneren en enthousiasme vanuit beide kanten, zetten we deze overeenkomst om in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wat vragen wij en wat neem jij mee?

  • Je hebt een academisch/HBO werk- en denkniveau.
  • Je beweegt je gemakkelijk in het politiek-bestuurlijk krachtenveld, je houdt van samenwerken en schakelen tussen verschillende belangen en je smeedt coalities om krachten te bundelen;
  • Je hebt aantoonbare relevante ervaring als beleidsmedewerker binnen en passie voor het werkterrein van de fysieke leefbaarheid.
  • Je bent communicatief en sociaal vaardig.
  • Je weet wat hard werken is, maar je kunt ook relativeren met humor.
  • Je hebt ervaring met het maken van de vertaalslag tussen beleidsadvisering en (beleids-)uitvoering.
  • Je bent zelfstandig, een out-of-the-box-denker en samenwerkingsgericht.
  • Je hebt ideeën op je vakgebied en bent omgevingsbewust.

Dit is de gemeente Lenteveld

Lenteveld is een middelgrote gemeente met een centrale ligging, een goede bereikbaarheid en dynamischer dan ooit.

Je gaat werken in een organisatie die veel ambities heeft en waarin jij uitgedaagd wordt je talenten volop te benutten en verder te ontwikkelen. Samenwerken is één van onze kernwaarden en de lijnen zijn kort. De organisatie heeft een open en informele sfeer. Je krijgt veel ruimte om je werk als professional te kunnen uitvoeren omdat we weten dat jij in staat bent om de juiste inschattingen te maken. Dat geldt ook voor de verhouding tussen werk en privé, je krijgt veel ruimte ervoor te zorgen dat dit goed in balans is en je daar kunt zijn waar je nodig bent. Onze goede arbeidsvoorwaarden en hybride manier van werken (combinatie van thuis, op kantoor en op locatie werken) maken dat mogelijk.

Ben je enthousiast?

Herken jij je in het bovenstaande profiel en ben je enthousiast geworden? Dan nodigen wij je graag uit om te reageren. Dit doe je via ons online sollicitatieformulier.

Solliciteer direct