Tekst en media

Dit element gebruik je om tekst en afbeekldingen op een website te plaatsten. Je kunt tekst toevoegen en beeld (Media).  

Hoe gebruik je dit element?

Tab algemeen (general) - Tekst toevoegen 

In de tekst functionaliteit van dit contentelement zit een tekst editor. Met deze tekst editor kun je de tekst zo opmaken als je wilt.  

De tekst editor bevat een aantal specifieke functionaliteiten: 

  • Verder kun je kiezen om een deel van de tekst de opmaak ‘intro’ mee te geven. Je vindt deze optie onder “Stijl”. Dit gebruik je voor de eerste alinea op een pagina. 
  • Per tekstgedeelte kun je aangeven of het normale tekst is, een alinea, of dat het een kop is. Er is keuze uit twee koppen onder de button ‘Normaal’: kop 3 en kop 4. Dit heeft ermee te maken dat de kop van het content element standaard een kop 2 is en de titel van de pagina een kop 1 is. Maak je in de tekst koppen dan wordt het dus automatisch een H3 of H4. 

Je kunt het tekstveld maximaliseren, het tekstveld wordt dan scherm grootte waardoor je grotere stukken test eenvoudiger kunt bewerken. 

Tab Media - beeld toevoegen 

In dit content element kun je 1 beeld (jpeg of png) toevoegen bij een stuk tekst. Je kunt kiezen of het beeld kolombreed of in de tekst wordt geplaatst. 

Een media item kun je op drie manieren toevoegen.  

  • Add media File 
  • Select & upload 
  • Add media by URL   

Nadat je de afbeelding hebt toegevoegd, kun je het formaat bepalen en metadata meegeven:  

  • Vul de alttekst met een beschrijving van de foto 
  • Je kunt een decription meegeven. Deze tekst komt onder je foto te staan. 
  • Je kunt een link toevoegen. Het beeld wordt dan een link. 
  • Met ‘open editor’ heb je de mogelijkheid om de uitsnede van de afbeelding aan te passen.  

Tab Collapsible - uitklapitem 

Als je onder het tabblad collapsible​ het schuifje aanzet, klapt je tekst en foto in. Na het opslaan wordt het tekst en media-element automatisch in een uitklap menu gezet.  

Je kunt hier vervolgens sub-collapsibles aan toevoegen, bijvoorbeeld een button of nieuwe tekstalineas. Deze elementen komen allemaal onder dezelfde uitklap te staan.  

Tab Acces – zichtbaarheid 

Via dit tabblad kun je je content op zichtbaar of onzichtbaar zetten. Hier kun je ook de start- en stopdatum instellen, bijvoorbeeld als je wil dat je content op een later moment verschijnt of als je het eerder wil laten verdwijnen van de pagina dan de rest van de content. 

Tab language - taal

Op dit tabblad kun je de taal instellen. Standaard staat de taal op Nederlands. Als je alinea's in een andere taal opstelt, moet je dit ook instellen op deze tab.

Tekst en media

Wij doen ons best om uw omgeving schoon, mooi en veilig te houden. Uw hulp kunnen we daarbij goed gebruiken. Dus ligt er bijvoorbeeld een stoeptegel los? Ziet u zwerfafval? Of een gevaarlijke tak in een boom? Meld het dan! Ook als u ergens overlast van heeft, kunt u dat aan ons melden. Wij pakken uw melding dan zo snel mogelijk op.